Visie

 

Bureau Caspar Conijn visualiseert verhalen. In permanente en tijdelijke tentoonstellingen verbinden wij het verhaal van de opdrachtgever met de belevingswereld van de bezoeker. We vinden het belangrijk dat mensen worden meegenomen en ondergedompeld in een ruimtelijke vertelling.

 

Collectie, beeld en tekst worden zó gepresenteerd dat bezoekers geprikkeld worden om beter te kijken en meer te ontdekken. Daarbij wordt een scala aan presentatiemiddelen ingezet zoals licht, geluid, film, tekst, interactiviteit, al naargelang een ontwerp dat nodig heeft. Om mensen nog meer te betrekken bij het onderwerp maken wij gebruik van verschillende vormen van storytelling. We brengen structuur aan, zorgen voor spanningsbogen en creëren gelaagdheid.

 

Met ruim 20 jaar ervaring kan Bureau Caspar Conijn zorgdragen voor het totale proces van het tentoonstellingsontwerp. Van concept tot beeldresearch tot en met de uiteindelijke realisatie op de vloer. Zo hebben wij presentaties verzorgd voor onder meer Hermitage Amsterdam, Frans Hals Museum en het Onderwijsmuseum. Wij ontwerpen niet alleen tentoonstellingen, maar ook functionele settings zoals workshopruimtes en museumwinkels.

Content Ontwikkeling

onderzoek en inhoudsontwikkeling

Storyline

inhoudelijk concept en vertelstructuren

ruimtelijk & grafisch ontwerp

Film

Animaties, documentaires, videomapping

Interactie

Exhibits, audiotours, pda